8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

H καλλιέργεια κάνναβης “απάντηση” στην ανεργία και την οικονομική κρίση;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > H καλλιέργεια κάνναβης “απάντηση” στην ανεργία και την οικονομική κρίση;

H καλλιέργεια κάνναβης “απάντηση” στην ανεργία και την οικονομική κρίση;

kannabi anergia oikonomiki krisi
Τη λύση στα οικονομικά προβλήματα, τα χρέη και την ανεργία πιστεύουν ότι βρήκαν οι Αρχές ενός μικρού χωριού της Καταλωνίας στην Ισπανία: να μετατρέψουν τις κοινοτικές εκτάσεις σε φυτείες ινδικής κάνναβης.

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, η συνέλευση της κοινότητας της Ρασκέρα υπερψήφισε (με ψήφους 4 υπέρ έναντι 3 κατά) τη σύναψη μιας συμφωνίας ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ, η οποία προβλέπει τη μίσθωση εκτάσεων σε ένα “σύλλογο μαριχουάνας” της γειτονικής Βαρκελώνης, ο οποίος θα προμηθεύει κάνναβη στα 5000 μέλη του.

Στον σύλλογο θα παραχωρηθούν 70 στρέμματα για καλλιέργεια.

Ο δήμαρχος της Ρασκέρα Μπερνάτ Πελίζα, που ανήκει στο Καταλανικό Δημοκρατικό Αριστερό κόμμα, θεωρεί την κίνηση αυτή ως ευκαιρία “παραγωγής πλούτου και δημιουργίας θέσεων εργασιας”, με τους αντιπάλους του να φοβούνται ότι το χωριό τους θα μετατραπεί σε άνδρο παρανομίας και εμπόρων ναρκωτικών.

Προσθέτει δε πως “το προϊόν θα κατευθύνεται αποκλειστικά σε μέλη του συλλόγου και δεν θα είναι μόνο κάνναβη, αλλά θα γίνεται εναλλαγή καλλιεργειών μαζί με δημητριακά και σακχαροκάλαμο”.

Ο Σύλλογος Κάνναβης για Προσωπική Χρήση της Βαρκελώνης, μέλος ενός αναδυόμενου κινήματος συλλόγων μαριχουάνας στη χώρα, θα καταβάλλει στη Ρασκέρα 650.000 Ευρώ ετησίως για να μπορεί να καλλιεργεί στις εκτάσεις της.

Οι Αρχές της Ρασκέρα υποστηρίζουν πως θα δημιουργηθούν 40 θέσεις εργασίας, ενώ η κοινότητα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ που τη βαρύνουν σε διάστημα δύο ετών.

Η συμφωνία θα μετατρέψει τη μικρή ισπανική πόλη, από παραδοσιακό παραγωγό ελιάς, αμυγδάλου και κτηνοτροφικών προϊόντων σε έναν από τους μεγαλύτερους νόμιμους προμηθευτές κάνναβης στην Ευρώπη.

Πολλοί κάτοικοι αντιδρούν και πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή θα σημάνει τη διάλυση της μικρής κοινότητας, ωστόσο άλλοι βλέπουν μια ευκαιρία καταπολέμησης της ανεργίας που στην Ισπανία φτάνει το 23%.

“Δεν έχω καπνίσει από την εποχή που έκανα τη στρατιωτική μου θητεία” δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο Μάριο Αμορός, ένας αγρότης της περιοχής και προσθέτει πως “θα πήγαινα για δουλειά στις φυτείες μαριχουάνας γιατί είμαι άνεργος εδώ και δύο χρόνια”.

Πηγή: www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε