8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Guardian: Οι ναρκομανείς στην Ελλάδα κάνουν σίσα – Το ναρκωτικό των φτωχών!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Guardian: Οι ναρκομανείς στην Ελλάδα κάνουν σίσα – Το ναρκωτικό των φτωχών!

Guardian: Οι ναρκομανείς στην Ελλάδα κάνουν σίσα – Το ναρκωτικό των φτωχών!

c5c95158d44ee2ae390a3c3d6bd2e7f8 M
“Κανείς δεν γνωρίζει ποιο ήρθε πρώτο: η οικονομική κρίση που διαλύει την Ελλάδα ή το σίσα, το ναρκωτικό που έχει γίνει γνωστό ως η κοκαΐνη των φτωχών; Ωστόσο, εκείνο που όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν είναι ότι το σίσα σκοτώνει. Και με μόλις 2 ευρώ τη δόση, το ναρκωτικό-δολοφόνος έχει γίνει ο διώκτης της Ελλάδας”, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Helena Smith, ανταποκρίτριας της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ναρκομανείς το περιγράφουν ως το χειρότερο είδος ναρκωτικής ουσίας, μία πραγματική κόλαση: σου καίει τα σωθικά και αυξάνει την επιθετικότητα σε σημείο πλήρους απώλειας ελέγχου και παραφροσύνης. Είναι, όμως, φτηνό και εύκολο να το βρει κανείς, εξ ου και η δημοφιλία του.

“Το σίσα είναι το προτιμώμενο ναρκωτικό χιλιάδων άστεγων, απελπισμένων Ελλήνων, μία παραλλαγή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, η δυνατότητα της οποίας να ωθήσει τους χρήστες της στα όρια της ανεξέλεγκτης βίας επιτείνεται από τις ουσίες με τις οποίες αναμειγνύεται συνήθως αυτό το συνθετικό ναρκωτικό: οξέα μπαταρίας, λάδια μηχανής, ακόμη και σαμπουάν”, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Το χειρότερο είναι πως όχι μόνο είναι ένα ναρκωτικό εύκολα προσβάσιμο, αλλά και εύκολο στην παρασκευή του: κομμένο και ραμμένο για μια κοινωνία που βλέπει ελάχιστο φως στην άκρη του τούνελ.

8e0069ca8665c085411356d055e92a78
Η “κοκαΐνη των φτωχών”, όπως αποκαλείται το παραισθησιογόνο ναρκωτικό έχει κατακλύσεις τις πιάτσες των ναρκομανών στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο κυριότερος λόγος που έχει εξαπλωθεί τόσο η χρήση του είναι το χαμηλό του κόστος, καθώς η τιμή της δόσης είναι περίπου δύο-τρία ευρώ. Το ναρκωτικό αυτό παρασκευάζεται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε πάρκα της πόλης, έτσι είναι απαλλαγμένο από το κόστος παραγωγής των φυσικών ουσιών και τις δυσκολίες εισαγωγής ή εξαγωγής του

“Πρόκειται για ναρκωτικό-δολοφόνο, αλλά και για ναρκωτικό που ξυπνάει το δολοφόνο μέσα σου. Μπορεί να φτάσεις να σκοτώσεις χωρίς καν να το καταλάβεις. Και εξαπλώνεται ταχύτερα και από τον ίδιο το θάνατο», αναφέρει μαρτυρία χρήστη σε ντοκιμαντέρ του Vice.

Πηγή: http://mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε