8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Έξι “υγιεινές” συνήθειες που κάνουν κακό στον οργανισμό μας!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > Έξι “υγιεινές” συνήθειες που κάνουν κακό στον οργανισμό μας!

Έξι “υγιεινές” συνήθειες που κάνουν κακό στον οργανισμό μας!

774027c54edc3a9d97d13b629ca713c8
Πίνετε σόδα για να χωνέψετε, χρησιμοποιείτε συχνά αντισηπτικό, πλένετε ευλαβικά τα δόντια σας μόλις τελειώσει κάθε γεύμα και καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα;

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι αυτές οι φαινομενικά αθώες και υγιεινές συνήθειες, προκαλούν κακό στην υγεία μας;

Διαβάστε 6 φαινομενικά «αθώες» συνήθειες για τις οποίες θα πρέπει να αναθεωρήσετε, όπως δημοσιεύθηκαν στο onmed.gr:

Πίνετε σόδα για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Έχει επικρατήσει ο μύθος ότι η σόδα μας βοηθάει να χωνέψουμε, στην πραγματικότητα όμως μας ανακουφίζει μόνο πρόσκαιρα. Λόγω του ανθρακικού τα γαστρικά υγρά αραιώνονται, αυξάνοντας τα αέρια στο στομάχι, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να αισθανόμαστε πιο φουσκωμένοι.

Χρησιμοποιείτε τακτικά αντισηπτικό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων

Οι ειδικοί δεν συστήνουν το αντισηπτικό για τη συγκεκριμένη περιοχή. Ιδιαίτερα στην περιοχή του κόλπου, το Ph διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα λόγω των «καλών» βακτηρίων που υπάρχουν. Τα αντισηπτικά σκοτώνουν αυτά τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης παθογόνων οργανισμών. Το νερό και ένα ουδέτερο σαπούνι είναι αρκετά, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά από κάθε γεύμα

Ίσως νομίζετε ότι είναι καλή ιδέα, ωστόσο οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι οι τροφές συχνά έχουν οξέα, που αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα να καθίστανται πιο ευάλωτα στο βούρτσισμα και να κινδυνεύουν να φθαρούν. Το καλύτερο είναι να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό και να τα βουρτσίζετε μετά από ώρα.

Χρησιμοποιείτε μπατονέτα για να καθαρίζετε τα αυτιά σας

Είναι πιθανό, αντί να απομακρύνετε το κερί, να το σπρώξετε πιο βαθιά ή να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μπατονέτα δεν πρέπει να εισέρχεται στον έξω ακουστικό πόρο. Είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε την άκρη μίας πετσέτας ή μία χαρτοπετσέτα.

Παραλείπετε το πρωινό ή ενδιάμεσα γεύματα

Αν νομίζετε ότι με τον τρόπο αυτό θα χάσετε θερμίδες, κάνετε λάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να πέφτετε το βράδυ με τα μούτρα στο φαγητό και να φορτώνεστε θερμίδες.

Καταναλώνετε αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό

Το εμφιαλωμένο νερό συχνά δεν περιέχει φθόριο και οι περισσότεροι ενήλικες υποφέρουν από έλλειψη φθορίου, η οποία οδηγεί σε φθορά των δοντιών.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε