8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΕΘΙΣΜΟΣ… ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Τέστ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > ΕΘΙΣΜΟΣ… ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Τέστ

ΕΘΙΣΜΟΣ… ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Τέστ

1. Η κατάχρηση ηρεμιστικών φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό.

  • Ναι
  • Όχι

2. Η αποτυχία διακοπής του καπνίσματος είναι “κακό σημάδι” για την απεξάρτηση από τη νικοτίνη.

  • Ναι
  • Όχι

3. Η διάγνωση μιας ασθένειας καθιστά πιο εύκολη την απεξάρτηση από ουσίες.

  • Ναι
  • Όχι

4. Οι επιπτώσεις της εξάρτησης από μια συμπεριφορά είναι ισχυρό κίνητρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

  • Ναι
  • Όχι

Απαντήσεις

mega LARGE t 179761 1191514 type12020
1. Αν τα ηρεμιστικά χάπια λαμβάνονται χωρίς τη συμβουλή του ειδικού, τότε μπορεί η χρήση τους να γίνει ανεξέλεγκτη και να προκαλέσουν εθισμό εξίσου βαρύ και επικίνδυνο με τον εθισμό στο αλκοόλ ή τις ναρκωτικές ουσίες.

2. Ακόμη και οι αποτυχημένες προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια απεξάρτησης από τη νικοτίνη, γιατί λειτουργούν “διδακτικά” και βοηθούν στο να ωριμάσει η σκέψη στο μυαλό του καπνιστή και να οδηγηθεί τελικά πιο εύκολα στην οριστική διακοπή της βλαβερής συνήθειας.

3. Πολλοί άνθρωποι δίνουν τέλος στο εθισμό τους υπό το σοκ κάποιου προβλήματος υγείας που αφορά είτε τους ίδιους είτε ανθρώπους του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις που κάποιος εμφανίζει συνοδά παθολογικά συμπτώματα λόγω της χρήσης. Ο φόβος αποτελεί κινητήριο δύναμη απεξάρτησης.

4. Ο εθισμός σε μια συμπεριφορά έχει έντονο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό αντίκτυπο. Ωστόσο, αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για απεξάρτηση. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη δουλειά του, να τον χωρίσει ο σύντροφός του ή να χάσει το σπίτι του από ανεξόφλητο δάνειο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο διακοπής της εθιστικής συμπεριφοράς.

Πηγή: www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε