8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ

ότι, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ένας οργανισμός ιδιωτικού δικαίου, στο οποίο το ΔΣ αλλάζει ανάλογα με την πολιτική ηγεσία, γεγονός που χαρακτήρισε απαράδεκτο, ενώ ανέφερε ότι η κ. Μαλλιώρη, σημερινή πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, προχώρησε σε δανειακή σύμβαση του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η υφυπουργός προσέθεσε πως έχει επιφυλάξεις γι’ αυτή τη σύμβαση, καθώς πρόκειται δύο οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες διευκολύνσεις όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού, την αγορά αντιδραστηρίων διαγωνισμού κ.λπ.

Η κυρία Μαλλιώρη ανέφερε ότι δεν της έχει κοινοποιηθεί ποτέ καταγγελία σύμβασης, παρά μόνο πληροφορίες έχει υπόψη της, λόγος για τον οποίο ζήτησε από την υφυπουργό να αναθέσει το ζήτημα στον νομικό σύμβουλο. Προσέθεσε πως με δική της ευθύνη καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες και περισώθηκαν 180 εκατ. ευρώ, από τα 200 εκατ. της σύμβασης του δανείου, που ήταν για τα εμβόλια. Σημείωσε ακόμη ότι δεν παρέστη στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχοντας υποβάλει δύο φορές παραίτηση. «Άρα δεν υπήρχε θέμα όσων αφορά την διαδρομή μου στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως, δώστε στη δημοσιότητα και αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ευθύνη του Οργανισμού που διευθύνω όσον αφορά τη διαχείριση της πρώτης δόσης του δανείου, εγώ θα υποστώ όλες τις συνέπειες. Αν δεν είναι όμως έτσι παρακαλώ για την αποκατάσταση του Οργανισμού», κατέληξε.

«Φαίνεται ότι το υπουργείο κάνει τον τροχονόμο ανάμεσα σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Έχουμε φαινόμενα σήψης», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Πηγή: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε