8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Εψαχναν νεοναζί στο Τμήμα και βρήκαν πρέζα

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Εψαχναν νεοναζί στο Τμήμα και βρήκαν πρέζα

Εψαχναν νεοναζί στο Τμήμα και βρήκαν πρέζα

Ποσότητα κάνναβης, «φιξάκι» ηρωίνης και 29 ναρκωτικά χάπια, όλα… ορφανά, βρήκαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε γραφείο του Τμήματος Ασφαλείας της Ομόνοιας, στο πλαίσιο των ερευνών για θυλάκους του νεοναζιστικού μορφώματος στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι διαπίστωσαν πως τα ναρκωτικά δεν είχαν καταχωριστεί ως κατεσχεμένα στα υπηρεσιακά βιβλία της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας, διενεργούν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστώσουν την προέλευση αλλά και τον κάτοχο ή τους κατόχους τους.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά, που είχαν παρακρατηθεί παράνομα, να προέρχονται από συλλήψεις ή κατασχέσεις κατά τη διάρκεια ερευνών.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας δεν αποκλείεται και η επιβολή πρόσθετων πειθαρχικών κυρώσεων.

Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται για υποθέσεις συγκάλυψης επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, αλλά και άρνησης παραλαβής μηνύσεων.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο Τμήμα θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, καθώς με εκείνο του Αγίου Παντελεήμονα είναι από τα πλέον «αμαρτωλά» του Σώματος, αφού πέρα από τα κρούσματα ανομίας που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία 15 χρόνια, πολλές είναι οι επιθέσεις κακοποιήσεων σε βάρος κρατουμένων, με αποκορύφωμα τις σκηνές εξευτελισμού και κακοποίησης αλλοδαπών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, τον Ιούνιο του 2006.

Στο βίντεο, διάρκειας περίπου πεντέμισι λεπτών, αστυνομικός της Ασφάλειας που πρωτοστατούσε στα βασανιστήρια χτυπώντας τους μετανάστες και υποχρεώνοντάς τους να χτυπηθούν μεταξύ τους, τη στιγμή που άλλοι δύο συνάδελφοί του παρακολουθούν και μάλιστα ο ένας τραβάει τις σοκαριστικές σκηνές σε βίντεο με το κινητό του.

Για την υπόθεση είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα πέντε άτομα, δύο αστυνομικοί και δύο συνοριοφύλακες και είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος επτά άτομων, μεταξύ των οποίων και του διοικητή.

Α.Κ.Μ.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε