8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Επιστήμονες στην Αμερική ανακάλυψαν γιατί εθιζόμαστε στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Επιστήμονες στην Αμερική ανακάλυψαν γιατί εθιζόμαστε στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά

Επιστήμονες στην Αμερική ανακάλυψαν γιατί εθιζόμαστε στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά

science lab91
Τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τον εθισμό ή την οριστική απεξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες όπως η κοκαΐνη ανοίγει μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο John Hopkins της Βαλτιμόρης, η οποία μελέτησε και αποκρυπτογράφησε τους μηχανισμούς που οδηγούν στην εξάρτηση στην κοκαΐνη.

Οι αναλυτές, κατάφεραν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από τον εθισμό στην κοκαΐνη και άλλα παρόμοια ναρκωτικά, εντοπίζοντας αλληλεπίδραση ανάμεσα σε πρωτεΐνη της μνήμης και την εξάρτηση, αναφέρει η espresso. Η σύνθετη πρωτεΐνη mGluR5, η οποία εμπλέκεται στην απομνημόνευση, αλληλεπιδρά με την ντοπαμίνη η οποία απελευθερώνεται μετά την λήψη της κοκαΐνης, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς «απομνημόνευσης» του εγκεφάλου σε μόλις δύο δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα τον εθισμό στην ουσία.

Πλέον, μετά και τις νέες έρευνες οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι βρίσκονται κοντά στην οριστική λύση, η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει στην οριστική απαλλαγή από τον εθισμό, ή την αποτελεσματική απεξάρτηση από την κοκαΐνη και άλλες παρόμοιες ουσίες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε