8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ειδικό νοσοκομείο για τον εθισμό στο Διαδίκτυο

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Ειδικό νοσοκομείο για τον εθισμό στο Διαδίκτυο

Ειδικό νοσοκομείο για τον εθισμό στο Διαδίκτυο

attached image0103
Στην Αμερική άνοιξε ήδη το πρώτο νοσοκομείο που ειδικεύεται σε ασθενείς με «εθισμό στο Internet» και συγκεκριμένα στην Πενσυλβάνια και το Bradford Regional Medical Center.

Κι ενώ στην τελευταία έκδοση του εγχειριδίου ψυχιατρικής ο εθισμός στο διαδίκτυο δεν περιλήφθηκε ως διαταραχή, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η υπερβολική χρήση του συνιστά καταναγκαστική συμπεριφορά που ένα ενδο-νοσοκομειακό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει.

Όλοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, η διαφοροποίηση γίνεται όμως ανά αδυναμία, από ποια δραστηριότητα δεν μπορεί κάποιος να αποκοπεί. Είναι τα e-mail, τα παιχνίδια ή το facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πόσο εξαρτημένος νιώθει ένας άνθρωπος από ένα από αυτά ή όλα τα παραπάνω.

Πόσο η ενασχόληση με το Internet σας κλέβει χρόνο από άλλες ποιοτικές ασχολίες με την οικογένεια, τους φίλους, το σύντροφό σας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχουν τον τρόπο και να διαγνώσουν τον εθισμό αλλά και να καθοδηγήσουν τον ενδιαφερόμενο σε μια λιγότερο καταναγκαστική συμπεριφορά.

Λένε μάλιστα ότι σε αντίθεση με τους άλλους εθισμούς το Internet είναι πιο ύπουλο καθώς δεν μπορείς να μείνεις τελείως αποκομμένος από αυτό, να πουν δηλαδή απλά «όχι». Τα βήματα θα είναι σταδιακά και όχι μονομιάς υποστηρίζουν και προτρέπουν στην προσπάθεια αργών και σταθερών βημάτων καθώς αξίζει.

Εσείς τι διαλέγετε; Το Internet και τα «εργαλεία» του να σας «χειρίζονται» ή να τα χειρίζεστε εσείς με κανόνες, όρια και μέτρο;

Πηγή: healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε