8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ”

Μεριμνα Ζωής
ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Δραστηριότητες  > ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ”

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ”

75b3b708f91da5b984bf53e0a9684bfd

Κώστας Νιζάμης (αριστερά)
κ’ Δημήτρης Θεοδωρολέας

 Στην πρώτη από τη σειρά εκδηλώσεων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής με θέμα «Όχι στα ναρκωτικά» πήρε μέρος ως κύριος ομιλητής ο πρόεδρος της «Μέριμνα ζωής» ΜΚΟ, ιατρός Δημήτρης Θεοδωρολέας. Η ημερίδα που έλαβε χώρα την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ είχε μεγάλη απήχηση στους ακροατές που έδειξαν την ενεργή τους κοινωνική στάση σε ευαίσθητο θέμα εξαρτήσεων το οποίο πήρε στην Ελλάδα διαστάσεις επιδημίας.

Με το σύνθημα «Ναρκωτικά; ΟΧΙ ευχαριστώ!» και το διαφημιστικό σποτ «ΟΧΙ ναρκωτικά στην πατρίδα μου!» ξεκίνησε ο συντονιστής της ημερίδας, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Παρασκήνιο» Ιωάννης Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ανύπαρκτο κράτος που δεν κάνει τίποτα «για να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά μας». Οι πληροφορίες και γνώσεις για τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που να έχουν αποτελέσματα σωτηρίας είναι ανύπαρκτες έως παραπλανητικές. Ένεκα άγνοιας ή και άθλιων συμφερόντων.

e72101cbbc90000030fd3804d7e2f9ca
O I. Βασιλακόπουλος (δεξιά), Δ. Θεοδωρο-
λέας
dcaa8eb87c40125cd4a29d8e15e7c6fe
532cb54f7cdb18e75f6e358a3b8b59ba
O γ.γ. του ΧΡΙ.Κ.Α., βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος
a816b549129bd46f10e776bf2f82166b
O αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Νιζάμης
ff4b53f721e3ed1d3352c1888108d281
Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά στην Ελλάδα η Π. Σπανού
7244b2d5b43278fd6fb5794470d3bb66
d4225374e1a080b9652123e380169c7c
7bbac6c0511419dda46348d6fbc886a9
Ο πρόεδρος της Μέριμνα Ζωής ΜΚΟ
Δ. Θεοδωρολέας

Λόγο για το μέγεθος του προβλήματος και ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης έκαναν ο γενικός γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Α., βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και εμπνευστής και υπεύθυνος για την ημερίδα, αντιπρόεδρος του κόμματος Κώστας Νιζάμης, με την πρωτοβουλία του οποίου ήδη μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Στην πρόληψη χρήσης ναρκωτικών εστίασε την εξαιρετική της παρουσίαση η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά στην Ελλάδα η Πέννυ Σπανού. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις θέσεις και στις δράσεις του Ιδρύματος στη χώρα μας. Το Ίδρυμα Για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός με έδρα το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, συμβουλές και συντονισμό με το διεθνές δίκτυό του που ασχολείται με την πρόληψη χρήσης ναρκωτικών, και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να κρατήσουν τα ναρκωτικά μακριά από τη ζωή τους.

Αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας έδωσε στο ακροατήριο ο πρόεδρος της Μέριμνας Ζωής ΜΚΟ, ιατρός Δημήτρης Θεοδωρολέας, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεραπεία των παιδιών που ήδη παραπάτησαν και είναι χρήστες. Τι να κάνουμε;.. έγινε… είναι γεγονός… Είναι θλιβερό, μας πονάει, μας εξαντλεί, μας στενοχωρεί. Υπάρχει λύτρωση; Υπάρχει λύση; Και βέβαια υπάρχει! Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος, – υποστηρίζει ο ιατρός Δημήτρης Θεοδωρολέας, που αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό το δύσκολο έργο – να επιστρέφει στην κοινωνία ανθρώπους, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Ο καθένας μας πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία, δεν έχουμε δικαίωμα να τη στερήσουμε σε ένα παιδί που κάτω από κάποιες συνθήκες έκανε το μοιραίο λάθος, αλλά προσπαθεί να ορθοποδήσει τώρα. Δεν είναι αργά. Έχουμε τρόπο και είναι έγκλημα να μην το κάνουμε. Στο ενεργητικό του ιατρού χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έγιναν καλά, σπούδασαν, έκαναν οικογένειες, γέννησαν παιδιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για κάποιον που θυσιάζεται για το συνάνθρωπό του έχοντας απέναντί του οργανωμένες δυνάμεις που σχεδίασαν και εφαρμόζουν επιτυχώς, βγάζοντας από τις τσέπες μας πολλά εκατομμύρια ευρώ, άλλο σχέδιο – σχέδιο θανάτου και εξαθλίωσης, αλλοιωμένης προσωπικότητας και εξαφάνισης.

Έτσι, αναφερόμενος στο «έργο» των κρατικών υπηρεσιών που με την αξιοπερίεργη επιμονή συνεχίζουν να μοιράζουν στους χρήστες υποκατάστατα ναρκωτικών, τα οποία πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένα είναι πιο σκληρά και πιο επικίνδυνα από τα γνωστά, φυσικής προέλευσης, ο ειδικός και πολυέμπειρος ιατρός μοιράστηκε με τους ακροατές τις γνώσεις του για την 100% αποτελεσματική και ασφαλής μεθόδευση με παγκόσμια αναγνώριση, που αποδεικνύεται και από τα δύο παγκόσμιας κλίμακας συνέδρια των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της αποτοξίνωσης και απεξάρτησης Stapleford που για δύο φορές έγιναν στην Αθήνα (2008 και 2011) με απόλυτη αγνόηση από την ελληνική πολιτεία παρά την ειδική ενημέρωση και πρόσκληση.

Ο Δημήτρης Θεοδωρολέας εν συντομία αναφέρθηκε στις βασικές ιδιαιτερότητες της εφαρμοζόμενης απ’ αυτόν και συνεργάτες του θεραπείας, που τη χαρακτηρίζουν ο απόλυτος σεβασμός στις ιδιαιτερότητες του κάθε χρήστη, γρηγορότερη αποθεραπεία και ένταξη σε πρόγραμμα απεξάρτησης με ατομική και οικογενειακή υποστήριξη, πρόληψη υποτροπής με τη λήψη του ανταγωνιστή, δηλαδή, αντιναρκωτικού (ναλτρεξόνης), μικρότερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα προγράμματα, ομαλότερη κοινωνική επανένταξη, αποφυγή παραβατικής συμπεριφοράς και το βασικότερο – μείωση των παραγόντων επικινδυνότητας για υποτροπή.

Με μια ξεχωριστή αναφορά ο κ. Θεοδωρολέας καταδίκασε τον απαράδεκτο διαχωρισμό από τις κρατικές υπηρεσίες των ιατρών σε δημόσιους και ιδιωτικούς, ειδικά όταν ο δημόσιος τομέας στο θέμα παρουσιάζεται στην Ελλάδα είτε ανέμελα, είτε εσκεμμένα φανερά ανάπηρος και πλην πολύ δαπανηρός καταφέρνει να είναι φοβερά αναποτελεσματικός.

Κατέχοντας τη σφαιρική γνώση της κατάστασης στην Ελλάδα και οδηγούμενος πάντα με γνώμονα ανθρωπιάς, ανθρώπινων δικαιωμάτων και όφελος για το κοινωνικό σύνολο (χωρίς να υπολογίσουμε το παράπλευρο κόστος του συναισθηματικού χαρακτήρα), ο πρόεδρος της Μέριμνας Ζωής συνοψίζει με τις πρακτικές προτάσεις προς το ελληνικό κράτος να προωθήσει τα ογκώδη ποσά που σπαταλάει για ουσιαστικές λύσεις, που θα γυρίσουν στους γονείς τα παιδιά τους και στην κοινωνία το πλούτος της που λέγεται ανθρώπινο δυναμικό.

Τι προτείνουμε:

     Δυνατότητα εφαρμογής όλων των προγραμμάτων ώστε κάθε χρήστης και η οικογένειά του να ακολουθούν τη θεραπευτική δομή που του ταιριάζει περισσότερο.

     Άμεση κατάργηση λιστών αναμονής για εκείνους που θέλουν να απεξαρτηθούν, με υποδοχή των χρηστών σε προγράμματα που δεν χορηγούνται ναρκωτικές ουσίες (μεθαδόνη).

     Άμεση σύνδεση των αποτοξινωμένων χρηστών με προγράμματα κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

     Κοινωνική ασφάλιση των χρηστών προκειμένου να καλύπτεται μέρος της αποθεραπείας τους.

     Να εκμεταλλευτεί το κράτος τη διεθνή και τοπική εμπειρία άλλων φορέων στο κομμάτι της αποτοξίνωσης και απεξάρτησης.

     Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, ο εξορθολογισμός των εξόδων του κράτους για το πρόβλημα των ναρκωτικών, προς αποτελεσματικότερες και βραχείες παρεμβάσεις, θα επιφέρει μείωση στη κατασπατάληση που παρατηρείται στους διαχειριστές αυτών των κονδυλίων (βλ. έκθεση Ρακιντζή για Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Δεν έχει δικαίωμα κανένας υπάλληλος να στερήσει το μέλλον των παιδιών μας και να διαλύσει την οικογένειά μας, υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρολέας, αν δεν το επιτρέψουμε εμείς. Είναι στο χέρι μας να το απαιτήσουμε, αν θα έχουμε τη θέληση να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα και σθένος να παλέψουμε για τη ΖΩΗ, έκλεισε την ομιλία του ο ιατρός δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές της εκδήλωσης.

      

 

                                
9462e8749e62f166e9313473d7a51f60
79cf073ca0889409830a3727d8af94d5
b39ef4050bd72fd145049b5539a5f6e9
e05fb1add6c9b1061715394bc43ce6db

 

   
Merimna logo color small
Η «Μέριμνα Ζωής» είναι μη κυβερνητική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στην πρόληψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη πρώην χρηστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.). Είναι μέλος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας μη κυβερνητικών οργανώσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε