8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Διαμαρτυρία Πελεγρίνη για τους ναρκομανείς γύρω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Διαμαρτυρία Πελεγρίνη για τους ναρκομανείς γύρω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαμαρτυρία Πελεγρίνη για τους ναρκομανείς γύρω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

12336454 1363103303993.limghandler
Επιστολή – σήμα κινδύνου, έστειλε προς τις αρμόδιες Αρχές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τον χώρο των Προπυλαίων.

Στην επιστολή του αναφέρεται σε «οξύ περιστατικό βίας» σε βάρος εργαζομένου του Πανεπιστημίου Αθηνών από χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος του επιτέθηκε με σύριγγα έξω από τον χώρο των Προπυλαίων.

Την σχετική επιστολή ο πρύτανης Θεοδόσιος Πελεγρίνης, την κοινοποιεί στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ζητάει την άμεση παρέμβαση των αρχών στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει κάνει αφόρητη την καθημερινότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά απειλεί πλέον και την σωματική τους ακεραιότητα.

Για τον ίδιο λόγο πρόσφατα, όλοι οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων και των πνευματικών ιδρυμάτων της πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ακαδημία Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη και Εθνικό Θέατρο) σε κοινή συνέντευξή τους με τον Δήμο της Αθήνας, ζήτησαν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για να λύσουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Πελεγρίνη:

«Αξιότιμοι κύριοι, η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο γύρω από το ιστορικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, Ακαδημίας, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄), πέριξ των κτιρίων της Ακαδημίας Αθηνών και της Βιβλιοθήκης και στον πεζόδρομο της Μασσαλίας στο κτίριο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, έχει καταστεί αφόρητη και λίαν επικίνδυνη για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους καθηγητές αλλά και τους διερχόμενους, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, από συγκεκριμένες μόνιμες ομάδες.

»Μία μάλιστα ευπρεπίστρια του Ιδρύματός μας δέχθηκε επίθεση από χρήστη ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με τη σύριγγά του στο πόδι και να χρειαστεί να καταφύγει στο νοσοκομείο.

»Έχοντας, κατ’ επανάληψη, καταγγείλει τα γεγονότα στην αρμόδια αστυνομική αρχή της περιοχής ζητώντας να παρέμβει χωρίς, λυπούμαι να πω, ν’ ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας και επειδή η κατάσταση αυτή όχι μόνο δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας αλλά δίνει επίσης την εντύπωση ότι καταλύεται η έννοια του κράτους, αφού δεν φυλάσσεται ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του κέντρου της πόλεως, αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να απευθυνθώ σε σας και να σας παρακαλέσω να επιληφθείτε του πολύ σοβαρού ζητήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας και η παρέμβασή σας να συμβάλει στην οριστική απομάκρυνση των προσώπων αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε