8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Μαλλιώρη

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Μαλλιώρη

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Μαλλιώρη

Την πρόθεσή του να μην κάνει δεκτή την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ανακοίνωσε χθες το πρωί στην Μένη Μαλλιώρη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της “Αυγής”, η Ζέττα Μακρή δήλωσε μεταξύ άλλων ότι διερευνώνται όλα τα στοιχεία κυριακάτικου δημοσιεύματος κατά του ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με το οποίο στον Οργανισμό κρατούνται και δεν αποδίδονται 7 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονται για τα Κέντρα Πρόληψης.

Το δημοσίευμα διέψευσε με ανακοίνωσή του ο ΟΚΑΝΑ, ο οποίος αναφέρει ότι κρατούνται και δεν δύναται να εκταμιευθούν 2,5 και όχι 7 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για ορισμένα Κέντρα Πρόληψης που δεν έχουν λάβει τα χρήματα γιατί δεν έχουν καταθέσει απολογισμούς έργου, ως οφείλουν εκ του νόμου.

Όσον αφορά την αιτία η οποία οδήγησε τη Μένη Μαλλιώρη να υποβάλλει παραίτηση, πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονες προφορικές και έγγραφες πιέσεις της υφυπουργού Υγείας προς την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να προχωρήσει με επέκταση της ισχύουσας σύμβασης και όχι με διαγωνισμό για την προμήθεια του φαρμάκου για τον εφοδιασμό των μονάδων θεραπείας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Η Ζέττα Μακρή επέμεινε, πάντως, και πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Δημήτρη Πλατανιά, στο υπουργείο Υγείας. Στη συνάντηση δεν εκλήθη η Μένη Μαλλιώρη…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε