8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Αθήνα SOS

Αθήνα SOS

** Σφαγείο σε ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας!

Επιστροφή σε συνθήκες του 1960, με υπαίθριο σφαγείο σε ταράτσα στο κέντρο της πόλης! Σε κτίριο στη συμβολή των οδών Ευριπίδου και Μενάνδρου λειτουργεί τις απογευματινές ώρες παράνομο σφαγείο. Τα ζώα σφάζονται στην ταράτσα και στη συνέχεια κόβονται από τον μπαλτά του χασάπη, με θέα την Ακρόπολη, χωρίς να είναι γνωστό πού διοχετεύονται. Ο ήχος του μπαλτά ακούγεται στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια τα κομμένα τμήματα των ζώων μπαίνουν σε σφραγισμένες σακούλες.

Στις εκκλήσεις των κατοίκων προς τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής να επιληφθούν της κατάστασης, καθώς υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγιεινής, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική απάντηση, παρά μόνο η μονότονη αναφορά περί «συναφών» αρμοδιοτήτων, παρότι, σύμφωνα με το σχέδιο για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, προβλέπεται η διέλευση των μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ αλλά και των δημοτικών αστυνομικών, η έδρα των οποίων είναι μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα παρακάτω, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θέλει να επέμβει στην πολεοδομική ενότητα γύρω από την πλατεία Θεάτρου, και ειδικά στην Ευριπίδου, μετά το απόγευμα, όταν ο δρόμος περνάει στον έλεγχο δύο συγκρουόμενων συμμοριών. Τι είναι αυτό που κάνει τον δρόμο άβατο; Μήπως τα ναρκωτικά;

** Τα ναρκωτικά πάνε Βαρβάκειο

Μετακίνηση χρηστών ναρκωτικών στο πλάτωμα στην πλατεία Βαρβάκειου Αγοράς. Οι χρήστες συγκεντρώνονται στον συγκεκριμένο χώρο, απέναντι από τη Βαρβάκειο Κρεαταγορά και τα καταστήματα με τα είδη διατροφής, καθώς μετακινήθηκαν από άλλο σημείο του κέντρου. Στο σημείο αυτό είχε δημιουργηθεί από τον πρώην αντιδήμαρχο Λευτέρη Σκιαδά το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας, το οποίο και δεν λειτουργεί. Υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τη δημόσια υγιεινή, καθώς τα ούρα και τα αίματα από τη χρήση των ναρκωτικών πέφτουν στο χώμα που βρίσκεται πάνω από την πλατεία που στεγάζει το πάρκινγκ. Για την ιστορία, εκεί ο Γιώργος Καμίνης είχε κάνει προεκλογική ομιλία και σήμερα αποτελεί ένα ακόμη απροσπέλαστο σημείο.

Στον Δήμο Αθηναίων έχει πέσει η ιδέα να δημιουργηθεί στην περιοχή, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ένα κέντρο ημέρας για τους χρήστες, πάνω ακριβώς από την αγορά, σε ιδιοκτησία που θα διαθέσει το Πάγκειο. Το κτίριο έχει περιέλθει στον έλεγχο του Δήμου Αθηναίων και παραμένει κλειστό, χωρίς καμία χρήση.

** «Κοιτάει» τους οίκους ανοχής η Αστυνομία

Περίπου 75 οίκοι ανοχής λειτουργούν σε Κεραμεικό και Μεταξουργείο. Αυτό το νούμερο είναι και ένα από τα ζητήματα που αναχαιτίζουν την «ανάπλαση» της περιοχής, την οποία προωθεί η μεσιτική εταιρεία Oliaros. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την εφαρμογή του Μνημονίου, τα πορνεία στην περιοχή διπλασιάστηκαν, υπό την ανοχή του Δήμου Αθηναίων και της Αστυνομίας. Η υποκρισία για τα πορνεία είναι τεράστια, καθώς την περίοδο των εκλογών έγιναν εξορμήσεις και συνελήφθησαν ιερόδουλες, οι οποίες διασύρθηκαν και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επειδή είχαν AIDS και έκαναν πεζοδρόμιο. Αντιθέτως, στους οίκους ανοχής δεν έγιναν έλεγχοι και συνέχισε να ρέει το μαύρο χρήμα, αφού κάθε πελάτης πληρώνει 15-20 ευρώ την «επίσκεψη». Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται διατεθειμένο να κλείσει τους οίκους στο Μεταξουργείο, χωρίς να είναι σαφές αν θα μετακινηθούν στο «μέτωπο» της Κωνσταντινουπόλεως, όπου λειτουργούν πολλά στούντιο, ή προς την Ακαδημία Πλάτωνος.

Η επένδυση είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «JESSICA», με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας, του Δήμου Αθηναίων και της Oliaros. Περιλαμβάνει την ανακατασκευή 30 ακινήτων της εταιρείας αλλά και παρεμβάσεις σε σημαντικά σημεία του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού, υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της γραμματέως (πρώην) του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Στην οδό Σαλαμίνος βρίσκεται το Δημόσιο Σήμα και κάτω από τη νέα πόλη το νεκροταφείο της Αρχαίας Αθήνας.

** Και ενώ υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική ή αναπλάσεις, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την αποκατάσταση του κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην οδό Ακαδημίας 12, στο κέντρο της Αθήνας, έναντι συνολικού ποσού 4.550.000 ευρώ, για να δημιουργηθεί Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Σε αντάλλαγμα παραχωρείται το κτίριο στον Δήμο της Αθήνας για μόλις 12 χρόνια. Τη συμφωνία ενέκρινε η παράταξη Δικαίωμα στην Πόλη και την καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Βεβαίως και αποτελεί σύμπτωση η -προ έτους- ημερίδα της ΔΗΜΑΡ στο συγκεκριμένο κτίριο για την κατάσταση στην Αθήνα.

** Μπορεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης να χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, αλλά στην Ανοιχτή Πόλη, την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διαφορετικές απόψεις, με επικεφαλής την καθηγήτρια του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου.

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε