8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Απόβλητα: Πολύτιμα στοιχεία, για τη ζωή, των χρηστών-ναρκωτικών

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Δραστηριότητες  > Απόβλητα: Πολύτιμα στοιχεία, για τη ζωή, των χρηστών-ναρκωτικών

Απόβλητα: Πολύτιμα στοιχεία, για τη ζωή, των χρηστών-ναρκωτικών

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

Ήταν το 1839 , όταν ξεσπούσε ο πρώτος πόλεμος του Οπίου, με αφορμή την απόφαση του μανδαρίνου Λιν Τσε Χού , να απαγορεύσει το εμπόριο του οπίου στην Καντώνα.

Εκατόν σαράντα οκτώ χρόνια αργότερα, το πρόβλημα με τη χρήση όχι μόνο του οπίου , αλλά και πολλών άλλων ειδών εξαρτησιογόνων ουσιών, είχε κατακλύσει ολόκληρο τον πλανήτη και υποχρέωνε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να καθιερώσει στις 7 Δεκεμβρίου 1987, την 26η Ιουνίου ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών».

Δώδεκα χρόνια μετά την απόφαση του ΟΗΕ, η «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ» παίρνει σάρκα και οστά στον Πειραιά, όταν το όραμα ενός ανθρώπου, βάζει στοίχημα με την πραγματικότητα, η οποία ήθελε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτοξίνωσης να εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερο.

Σήμερα, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, έχουν αποδεχθεί την ορθότητα της μεθόδου που εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή στη «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ» ο Δημήτρης Θεοδωρολέας και οι συνεργάτες του, με αποτέλεσμα 10.000 (δέκα
χιλιάδες) συνάνθρωποί μας, μέχρι σήμερα, να έχουν επιστρέψει στη ζωή και στην καθημερινότητά τους, απεξαρτημένοι και καθαροί.

 • Γιατί στη «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ» είμαστε εκεί, μαζί με τις οικογένειες των ασθενών που ακουμπάνε την ελπίδα τους, στην επιστημοσύνη της ομάδας και στην εμπειρία μας.
 • Γιατί είμαστε εκεί, με ανοιχτές διαδικασίες και οφθαλμοφανή αποτελέσματα.
 • Γιατί είμαστε εκεί και την επόμενη ημέρα , μέχρι το τέλος.
 • Γιατί στη ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ δεν είστε ποτέ μόνοι σας.

Η “Μέριμνα Ζωής” ΜΚΟ είναι κατά βάση μια ανοιχτή θεραπευτική δομή που στηρίζεται σε τρεις θεραπευτικούς πυλώνες:

 • Σωματική Θεραπεία, με χορήγηση ανταγωνιστικών ουσιών (ναλτρεξόνη):
  Αφού γίνουν οι απαραίτητες από το νόμο εξετάσεις, προτείνεται η ημερήσια λήψη της ουσίας ναλτρεξόνης, όπως ορίζεται στα Φ.Ε.Κ 265/5-03-2003 και 448/14-04-2003, σε συνεργασία πάντα με τους οικείους
  του χρήστη.
 • Ψυχική θεραπεία, με ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των χρηστών:
  Θεωρώντας πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική, γιατί μοναδικό είναι και το βπλέγμα των αιτιών που οδήγησαν κάποιον στην ανάπτυξη εξαρτητικής συμπεριφοράς, εφαρμόζονται ατομικές συνεδρίες με συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη για τουλάχιστον ένα έτος.
 • Θεραπεία της οικογένειας του εξαρτημένου:
  Στη θεραπευτική προσπάθεια του κάθε εξαρτημένου, σημαντικό ρόλο έχει η συμμετοχή της οικογένειας ή των οικείων του. Η ευόδωση των θεραπευτικών προσπαθειών ολοκληρώνεται μόνο αν πλαισιώνεται παράλληλα και από τη συμμετοχή της οικογένειας του χρήστη.

 

24h ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2130266195, 6949060349
email: dim.theodoroleas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε