8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μπορούμε πλέον να… σβήνουμε τις άσχημες αναμνήσεις!!!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μπορούμε πλέον να… σβήνουμε τις άσχημες αναμνήσεις!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μπορούμε πλέον να… σβήνουμε τις άσχημες αναμνήσεις!!!

asximes anamniseis
Τα νέα μας έρχονται από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών που διεξάγονται εκεί σε τρωκτικά, μπορούν οι επιστήμονες τόσο να δημιουργήσουν, όσο και να διαγράψουν μνήμες…

Οι τεχνητές αναμνήσεις για να ξέρετε, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κανονικές καθώς ο εγκέφαλος τις αναγνωρίζει ως δικές του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το περιοδικό Science Daily αναφέρει επακριβώς ότι “περιλαμβάνουν μακροπορόθεσμη ανάκληση”.

Οι αναμνήσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να δημιουργηθούν τεχνητά μετά από χειραγώγηση του φλοιού του εγκεφάλου. Και πείτε ότι τις βάλαμε στο μυαλουδάκι μας τις μη πραγματικές αναμνήσεις που εμείς θεωρούμε αληθινές.

Πώς τις σβήνουμε αν τις βαρεθούμε; Ή ακόμη καλύτερα, πώς ξεφορτωνόμαστε όλες αυτές τις τραυματικές εμπειρίες που μας στιγματίζουν ή ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες που βαραίνουν τον “σκληρό” μας; Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, έκανε την αντίθετη ανακάλυψη. Βρήκε δηλαδή πώς μπορεί να καταστεί δυνατή η διαγραφή των αναμνήσεων.

Το προσωπικό του Ινστιτούτου Scripps, κατάφερε να διαγράψει αναμνήσεις από πειραματόζωα, χωρίς να βλάψει άλλες, με την αναστολή μιας χημικής ουσίας η οποία συνδέεται με τη διαμόρφωση αναμνήσεων κατά τη “φάση συντήρησης”.

Το πιο θετικό από όλο αυτό; Η ανάμνηση της χρήσης ναρκωτικών, σε πειραματόζωα με εθισμό στις μεθαμφεταμίνες, διαγράφηκε μόνιμα, δίνοντας ακόμη μία ελπίδα στον άνθρωπο για να πετύχει την… “αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού”.

Λίγο έως πολύ τρομακτικά μας φαίνονται όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε; Η τεχνολογία και η ιατρική εξελίσσονται με τα καλά και τα κακά τους!

Πηγή: gr.omg.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε