8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών

Ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών

acd2eb11098426f1382ecdb39c6bcca4 L
Την εφαρμογή πολιτικής και στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών που θα εντάσσεται σε μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, θα ενισχύει τον διυπηρεσιακό συντονισμό, θα συμβάλει στην ορθή λήψη αποφάσεων και στην ορθή κατανομή των πόρων και του επιπέδου ευθύνης, προτείνει η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών Δρ. Τέτα-Χριστίνα Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Η πολιτική αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Συντονίστρια, θα πρέπει να περικλείει:

Σεβασμό στον Άνθρωπο

Σεβασμό στη Διαφορετικότητα

Σεβασμό στην Τήρηση των Νόμων.

Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

«Η Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη λειτουργία της Υπηρεσίας της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της Ελληνικής Προεδρίας της Οριζόντιας Ομάδας για τα Ναρκωτικά του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντιμετώπιση των Ναρκωτικών αποτελεί μείζον ζήτημα στην παγκόσμια κοινότητα, καθόσον οι καταστρεπτικές συνέπειες της χρήσης ουσιών σχετίζονται με υψηλή θνησιμότητα, χρόνια προβλήματα υγείας, μειωμένη κοινωνική ανοχή και συνοχή, σοβαρή περιθωριοποίηση και κινδύνους στην ασφάλεια των πολιτών.

Η μάχη ενάντια στα Ναρκωτικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς και η εμπειρία όλων είναι πολύτιμη. Με γνώμονα τις αξίες μας και τις ανάγκες του τόπου μας, χτίζουμε μαζί τη νέα Ελλάδα επενδύοντας σε μία κοινωνική πολιτική για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών βασισμένη στον Άνθρωπο.

Σε μία χρονική στιγμή, που σε παγκόσμιο επίπεδο, η πρόσβαση στο θεμελιώδες αγαθό της υγείας είναι στο επίκεντρο, οφείλουμε να συνεισφέρουμε στον σύγχρονο στοχασμό για τα Ναρκωτικά αναζητώντας νέα μοντέλα λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα των Ναρκωτικών, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισής τους.

Αποτελεί άμεσο στόχο η εφαρμογή πολιτικής και στρατηγικής για την Αντιμετώπιση που θα εντάσσεται σε μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, θα ενισχύει τον διυπηρεσιακό συντονισμό, θα συμβάλει στην ορθή λήψη αποφάσεων και στην ορθή κατανομή των πόρων και του επιπέδου ευθύνης.

Είμαστε προσηλωμένοι στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την προώθηση ενός υγιέστερου και ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τους πολίτες δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μετρήσιμη μείωση της διαθεσιμότητας, διακίνησης και εμπορίας, ώστε να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στη μείωση της ζήτησης και μείωση της προσφοράς.

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε.

Οφείλουμε να επενδύσουμε σε μια ολιστική πολιτική αντιμετώπισης των Ναρκωτικών που θα συνδέει:

• την πρόοδο με τη δημόσια υγεία

• την πρόληψη με την ενημέρωση,

• την θεραπεία και την ανάρρωση με την κοινωνική αλληλεγγύη

• την ασφάλεια με την μηδενική ανοχή στην εμπορία και την διακίνηση των Ναρκωτικών.

Είναι μια πολιτική που περικλείει :

Σεβασμό στον Άνθρωπο

Σεβασμό στη Διαφορετικότητα

Σεβασμό στην Τήρηση των Νόμων».

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε