8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Αμφορείς, αρχαία κοσμήματα, αλλά και πιστόλια, πολυβόλα και ναρκωτικά

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Αμφορείς, αρχαία κοσμήματα, αλλά και πιστόλια, πολυβόλα και ναρκωτικά

Αμφορείς, αρχαία κοσμήματα, αλλά και πιστόλια, πολυβόλα και ναρκωτικά

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 766 αρχαία αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή έως την εποχή της Τουρκοκρατίας, είχε στην κατοχή του 57χρονος που συνελήφθη στο Ρέθυμνο.Στα αντικείμενα αυτά περιλαβάνονται χάλκινα εγχειρίδια, σιδερένια ξιφίδια και αιχμές, κοσμήματα, αγαλματίδια, πήλινα θραύσματα από αμφορείς και αποθηκευτικά αγγεία, λίθινα αγγεία και απολιθώματα κ.ά.

Στην κατοχή του επίσης υπήρχαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αλλά και πολλά όπλα. Ανάμεσά τους ένα εύχρηστο υποπολυβόλο, ένα πυροβόλο όπλο, 10 πιστόλια και 13 περίστροφα, περισσότερα από 700 φυσίγγια και κάλυκες διάφορων διαμετρημάτων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 57χρονος συνελήφθη κατά την εξόρμηση των ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. για την αρχαιοκαπηλία και τα όπλα. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της υπόθεσης, ο τρόπος κτήσης των αντικειμένων και τα επιμέρους στοιχεία.

Γ.ΛΥΒ.

Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε