8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΑΛΚΟΟΛ

ΑΛΚΟΟΛ

Το αλκοόλ καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σας σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός), μειώνει τις αναστολές1 και εξασθενεί την κρίση. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ή σε θάνατο. Η ανάμειξη αλκοόλ με φάρμακα ή ναρκωτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί μοιραία. Το αλκοόλ επηρεάζει τον εγκέφαλό σου και οδηγεί σε απώλεια συντονισμού, μειωμένα αντανακλαστικά, παραμόρφωση της όρασης, απώλεια τμημάτων της μνήμης και μπλακ άουτ. Επειδή το σώμα των εφήβων είναι ακόμα στην ανάπτυξη, το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την καλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των νέων.

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Έξαψη, φούντωμα, εξασθένιση της κρίσης, απώλεια συντονισμού, τραύλισμα, απώλεια μνήμης, αδυναμία αντίληψης και κατανόησης. Μετά από μεγάλη κατάχρηση αλκοόλ παρουσιάζεται μέθη, ναυτία, άγχος, αδυναμία, τρέμουλο και, καμιά φορά, εμετός.

ΜΑΚΡΟΠΡOΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Ανοχή σε πολλές από τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις του αλκοόλ με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να πίνει ακόμα περισσότερο. Αυτό οδηγεί σε μια συνεχή φθορά της σωματικής κατάστασης που περιλαμβάνει καταστροφή του ήπατος και αυξημένες πιθανότητες καρδιοπάθειας. Μια εγκυμονούσα γυναίκα μπορεί να γεννήσει ένα μωρό με παραμορφώσεις που επηρεάζουν την καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα του βρέφους. Μπορεί κανείς να εξαρτηθεί από το αλκοόλ. Αν προσπαθήσει να το κόψει απότομα τότε εμφανίζει συμπτώματα στέρησης. Αυτά ποικίλλουν, από σπασμωδικές κινήσεις, αϋπνίες, εφίδρωση και μείωση της όρεξης μέχρι σπασμούς και, κάποιες φορές, θάνατο. Επίσης, η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί σε βία και διαμάχες στις διαπροσωπικές σχέσεις.

1 Αναστολές: οι ιδέες ή οι κανόνες που τείνουν να σταματήσουν ένα πρόσωπο από το να κάνει κάτι.

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε