8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

ΑΛΚΟΟΛ. ΝΕΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Αλκοόλ  > ΑΛΚΟΟΛ. ΝΕΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

ΑΛΚΟΟΛ. ΝΕΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

page06 image01 alcohol affects the body 0 el
Το σώμα ενός νεαρού ατόμου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το αλκοόλ το ίδιο όπως το σώμα ενός ενήλικα.

Το ποτό είναι πιο βλαβερό για τους εφήβους απ’ ότι για τους ενήλικες γιατί ο εγκέφαλός τους συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια της εφηβείας και για μεγάλο διάστημα της νεότητάς τους. Το ποτό κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη των εγκεφαλικών λειτουργιών, καθώς σχετίζεται άμεσα με τη μνήμη, την κινητική ικανότητα και το συντονισμό.

Σύμφωνα με έρευνες, τα νεαρά άτομα που αρχίζουν το ποτό πριν την ηλικία των 15 ετών, έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν εξάρτηση από το αλκοόλ σε σχέση με αυτούς που αρχίζουν το ποτό στην ηλικία των 21 ετών.

Για κάποιους έφηβους, όπως η Σαμάνθα, το ποτό φαίνεται να είναι μια λύση στα προβλήματα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν.

«Όταν ήμουν 13 ετών, οι φίλοι με κορόιδευαν εάν δεν έπινα ποτό. Ενέδιδα απλώς γιατί ήταν ευκολότερο να συμβαδίζω με το πλήθος. Ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη και έπινα απλώς για να ξεφύγω από τη ζωή μου.

»Έβγαινα έξω όλο και λιγότερο κι έτσι άρχισα να χάνω φίλους και όσο πιο μοναχική γινόμουν, τόσο περισσότερο έπινα.

»Ήμουν βίαιη και εκτός ελέγχου. Δεν ήξερα ποτέ τι έκανα. Διέλυσα την οικογένειά μου».

Αφού την έδιωξαν από το σπίτι της στα 16, έμεινε άστεγη και άρχισε να ζητά ελεημοσύνη για να αγοράζει ποτά. Μετά από χρόνια κατάχρησης, οι γιατροί της είπαν ότι είχε προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία της.

«…Ήμουν μόνο 16 αλλά το συκώτι μου είχε πάθει σοβαρή βλάβη και κόντευα να σκοτώσω τον εαυτό μου από όλα αυτά που έπινα».– Σαμάνθα

Πηγή: gr.drugfreeworld.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε