8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Αγορομανία: Μια νέα μορφή εθισμού

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Ενδιαφέρον  > Αγορομανία: Μια νέα μορφή εθισμού

Αγορομανία: Μια νέα μορφή εθισμού

Φοιτητές του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο πλαίσιο του μαθήματος «Οργανωσιακή Ψυχολογία» δημιούργησαν εκπόνησαν ένα ενδιαφέρον project.

Αποτελεί μια προσπάθεια παρέμβασης στην Αγορομανία (Shopaholism), μια νέα μορφή εθισμού που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτόν τον εθισμό πιστεύουν πως μέσα από τα ψώνια όχι μόνο θα βελτιώσουν τη διάθεση και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά θα καταφέρουν να καλύψουν το βαθύτερο συναισθηματικό κενό που τους βαραίνει και θα γίνουν αποδεκτοί από το περιβάλλον τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγοράζουν συνεχώς πράγματα που συχνά δεν έχουν ανάγκη ξοδεύοντας μέχρι οικονομικής εξαντλήσεως.

Όταν όμως χάνεται το µέτρο για την αλλαγή της συμπεριφοράς είναι αναγκαία και η αλλαγή στάσης ζωής. Μια αλλαγή που δεν αγοράζεται, αλλά απαιτεί την προσωπική δέσμευση των ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν αυθεντικά και να επενδύσουν όχι σε υλικά αγαθά, αλλά στον εαυτό τους, αυξάνοντας την αυτογνωσία και βελτιώνοντας την ψυχική τους υγεία.

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε