8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

AdTech Ad Ναρκωτικά σε σχολεία και Μετρό πουλούσε η σπείρα της Ομόνοιας- Πως δρούσαν οι ντίλερ (Βίντεο και φωτό)

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > AdTech Ad Ναρκωτικά σε σχολεία και Μετρό πουλούσε η σπείρα της Ομόνοιας- Πως δρούσαν οι ντίλερ (Βίντεο και φωτό)

AdTech Ad Ναρκωτικά σε σχολεία και Μετρό πουλούσε η σπείρα της Ομόνοιας- Πως δρούσαν οι ντίλερ (Βίντεο και φωτό)

diakinisimesa165724

Ναρκωτικά σε πλατείες, σταθμούς ηλεκτρικού και μετρό, στους συρμούς των τρένων, ακόμη και σε σχολεία πουλούσε η σπείρα των ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε μετά από 8 μήνες ερευνών της ασφάλειας Αττικής και οι φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. Οι ντίλερ έκρυβαν τις δόσεις των ναρκωτικών σε αεροστεγείς συσκευασίες στο στόμα τους και σε περίπτωση έρευνα από αστυνομικούς, τις κατάπιναν.

Η έρευνα και ο νεαρός αστυφύλακας

Η έρευνα των αστυνομικών που οδήγησε στην εξάρθρωση της σπείρας, ξεκίνησε μετά την σύλληψη δύο Αλβανών μελών της, οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς είχαν κλέψει αντικαρκινικά φάρμακα από τα νοσοκομεία “Ιπποκράτειο” και “Ευαγγελισμός”. Άμεσα συστήθηκε ειδική ομάδα αποτελούμενη από 16 αστυνομικούς και την κωδική ονομασία “Χίμαιρα”. Των ερευνών προΐστατο ένας 26χρονος αστυφύλακας η δράση του οποίου έμεινε “κρυφή” από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι δράση των Ντίλερ

diakinisimesa260000
Οι ντίλερ πουλούσαν τα ναρκωτικά σε πλατείες, έξω από σχολεία, σε σταθμούς μετρό ακόμη και μέσα σε συρμούς τρένων παρουσία δεκάδων πολιτών. Έκρυβαν τις δόσεις με τα “φιξάκια” σε αεροστεγείς συσκευασίες που τις έκρυβαν κάτω από την γλώσσα τους και σε περίπτωση ελέγχου από αστυνομικούς τις κατάπιναν. Κατά την διάρκεια της εμπορίας, κρατούσαν…σειρά προτεραιότητα με τους τοξικομανείς που περίμεναν υπομονετικά στη σειρά τους. Πολλές φορές μάλιστα πουλούσαν τα ναρκωτικά μοιράζοντας τις δόσεις από τον ντίλερ στον άλλον για να μην μπορέσουν ποτέ οι αστυνομικοί να εντοπίσουν ποιος μοίρασε τη δόση. Αξίζει να σημειωθεί πως άλλαζαν ακόμη και δυο αυτοκίνητα για να μεταφέρουν σε απόσταση τετραγώνου τα ναρκωτικά και να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες των εμπόρων

Κατά την διάρκεια της 8μηνης έρευνας των αστυνομικών, εξασφαλίστηκαν χιλιάδες βίντεο από την δράση της σπείρας, όπως αυτά που κυκλοφόρησαν χωρίς την έγκριση της Εισαγγελίας, αλλά και τουλάχιστον 3.000 φωτογραφίες, όλα αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως το οικονομικό όφελος της σπείρας μόνο για το 8μηνο, έφτασε τα 19 εκατομμύρια, ενώ τα μέλη της σπείρας, επένδυαν τα χρήματα σε αγορές σπιτιών και επιχειρήσεων.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε