8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Οκτώ στους δέκα χρήστες επισκέπτονται ιστοσελίδες υγείας

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Απεξάρτηση  > Οκτώ στους δέκα χρήστες επισκέπτονται ιστοσελίδες υγείας

Οκτώ στους δέκα χρήστες επισκέπτονται ιστοσελίδες υγείας

Ως μια νέα τάση που χρήζει περισσότερης ανάλυσης χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές το γεγονός ότι ένας στους τρεις χρήστες προτιμά να διαβάζει blogs/forums όπου συμμετέχουν ενεργά άτομα με παρόμοιο με το δικό τους πρόβλημα υγείας.

Εξι στους δέκα παραδέχονται ότι όταν αντιμετωπίζουν ένα απλό πρόβλημα υγείας ψάχνουν στις ιατρικές σελίδες για να βρουν τι σημαίνουν τα συμπτώματα, πριν επισκεφθούν τον γιατρό.

Η έρευνα διερεύνησε και την άποψη των πολιτών για τη χρήση του Διαδικτύου ως μέσου πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες. Ετσι, το 64% δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να αποστείλει τα αποτελέσματα των εξετάσεών του με ηλεκτρονικό τρόπο στον γιατρό του και το 47% ότι θα ήθελε να κανονίσει συνάντηση με τον γιατρό του μέσω κάποιας εφαρμογής. Επίσης, το 69% έχει επισκεφθεί γιατρό που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Εξ αυτών οι μισοί περιγράφουν ότι αισθάνονται πως ο γιατρός είναι συνέχεια δίπλα τους και αυτό μειώνει το άγχος τους.

Από τους Έλληνες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ιατρικά θέματα πλέον τα 2/3 ψάχνουν σε ιατρικά sites να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα συμπτώματα πριν επισκεφθούν ένα γιατρό, όπως προκύπτει από την έρευνα. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι 4/10 «επιβεβαιώνουν» τη διάγνωση / θεραπεία σε εξειδικευμένα ιατρικά sites μετά την επίσκεψη στο γιατρό. Η νέα τάση που χρίζει περισσότερο ανάλυση είναι ότι 1 στους 3 χρήστες προτιμά να διαβάζει blogs / forums όπου συμμετέχουν ενεργά άτομα με παρόμοια προβλήματα υγείας. Αυτό επιβεβαιώνει την γενικότερη τάση δημιουργίας μέσω του διαδικτύου νέων συνεργασιών / δυναμικών πέρα των γνωστών παραδοσιακών σχέσεων συναλλαγής / εμπιστοσύνης. Ωστόσο, όταν τίθεται θέμα εγκυρότητας των πληροφοριών που αντλούνται από το Διαδίκτυο, μόλις το 6% συμφωνεί ότι είναι αξιόπιστα όσα διαβάζει στις ιατρικές ιστοσελίδες. Προβληματισμό εκφράζουν και οι γιατροί, αφού μόνο ένας στους τρεις πιστεύει ότι οι ιατρικές ιστοσελίδες παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες και ότι μπορούν να δώσουν σωστές απαντήσεις σε ερωτήσεις ασθενών. Για το λόγο αυτό το Εργαστήριο ELTRUN ξεκίνησε την καταγραφή / αξιολόγηση των ιατρικών sites με στόχο να ολοκληρώσει την σχετική μελέτη για 300 ιατρικά sites μέχρι τέλη Αυγούστου.

επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr

medlabgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε