8:00 - 22:00

Ώρες Λειτουργίας Δευτ- Παρασκευή.

213 0266195

Τηλ. 24ωρης εξυπηρέτησης

Facebook

Instagram

Search
 

Η παραίτηση των στρατηγών της ΕΛΑΣ και τα ναρκωτικά του 2005

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ > Στήλες  > Σκόρπια  > Η παραίτηση των στρατηγών της ΕΛΑΣ και τα ναρκωτικά του 2005

Η παραίτηση των στρατηγών της ΕΛΑΣ και τα ναρκωτικά του 2005

d1024dc711ebb90961fda8f1af9ca40a
Ο ρώσος διακινητής, τα χάπια ecstasy και οι «προστριβές» στη Λεωφόρο Κατεχάκη

«Σημαντικό στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μεσολάβησε για να απομακρυνθούν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εν ονόματι της έρευνας για την Χρυσή Αυγή γιατί είχε βεντέτα μαζί τους από μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών το 2005, που είχε πλήξει στενό συγγενή του».

Στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς προχωρούν πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ με τους οποίους επικοινώνησε το «Βήμα» τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την ώθηση σε παραίτηση των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ κ.κ. Ιωάννη Δικόπουλου και Απόστολου Κασκάνη. Στους δύο αξιωματικούς αποδόθηκαν «πλημμελείς ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ στην αντιμετώπιση επεισοδίου στην Χαλκίδα με πρωταγωνιστές υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής». Στους δύο υψηλόβαθμους αξιωματικούς αποδόθηκε κυρίως ότι δεν ασχολήθηκαν εγκαίρως και επαρκώς με ενέργειες των αστυνομικών στην Χαλκίδα -οι οποίοι ανήκουν στον τομέα εποπτείας τους- με αποτέλεσμα να μην τεκμηριωθεί η εμπλοκή Χρυσαυγιτών σε παράνομες ενέργειες. Οι δύο παραιτηθέντες ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προέρχονται από τη γενιά αστυνομικών που είχαν πολυετή θητεία στις κεντρικές υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών των αρχών ασφαλείας και λόγω αυτών των ενασχολήσεών τους θεωρούντο “εξαιρετικά έμπειροι”. Επιπλέον, ανάμεσα στους αστυνομικούς που μετατέθηκαν εν όψει της έρευνας για την παρείσφρηση της «Χρυσής Αυγής» στα σώματα ασφαλείας, ήταν ένας άλλος αξιωματικός που ασχολείτο και εκείνος με τα κυκλώματα ναρκωτικών.

Στελέχη λοιπόν της ΕΛ.ΑΣ εμφανίζονται να συνδέουν την αποπομπή των κ.κ. Δικόπουλου και Κασκάνη με μία έρευνα που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο του 2005 το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Τότε λοιπόν είχε συλληφθεί ένας νεαρός, γιος στενού συνεργάτη βουλευτή, για διακίνηση σημαντικής ποσότητας χαπιών ecstasy. Ο νεαρός καταδικάσθηκε αρχικώς σε κάθειρξη 15 ετών και αργότερα σε μικρότερη ποινή φυλάκισης. Εκείνη την περίοδο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ήταν ο κ. Γιώργος Αγγελάκος ενώ την ευθύνη της έρευνας είχε ο μετέπειτα υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας ενώ ο κ. Δικόπουλος ήταν προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας. Και οι τρεις, όπως και ο κ. Κασκάνης, είχαν πολύχρονη παρουσία στην δίωξη ναρκωτικών και ήταν στενοί φίλοι…

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματούχος «τότε, από το περιβάλλον του βουλευτή εκφραζόταν η οργή εναντίον όλων των αστυνομικών που ασχολούνται με την δίωξη ναρκωτικών. Κι αυτό γιατί θεώρησαν ότι είχαν αδικηθεί από την έρευνα για την διακίνηση ναρκωτικών από τον νεαρό και ότι ήταν εσκεμμένη η συγκεκριμένη κίνησή μας προκειμένου, υποτίθεται, να πλήξουμε πολιτικά τον βουλευτή. Εμείς τους εξηγούσαμε ότι η έρευνα αυτή ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων μας και στην συνέχεια μίας παρακολούθησης ενός Ρώσου υπόπτου που επισκέφθηκε το σπίτι του νεαρού. Όμως φαίνονταν αμετάπειστοι και εξοργισμένοι και μας το έδειχναν κάθε στιγμή…».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και πρόσφατα είχε εκφρασθεί -από το οικογενειακό περιβάλλον του πρώην βουλευτή- η απαρέσκεια εναντίον συγκεκριμένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα αυτό το «ρήγμα», σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, έγινε εμφανές όταν θέση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έλαβε συγγενής του βουλευτή που είχε πληγεί από την έρευνα του 2005.

Από την άλλη πλευρά πάντως, αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν κατηγορηματικά «για αναιτιολόγητους ισχυρισμούς και πως ουδέποτε υπήρξε εκδικητική πράξη από τον αναφερόμενο συγγενή του βουλευτή που καταλαμβάνει σημαντική θέση στο υπουργείο. Ο άνθρωπος αυτός μάλιστα δεν αναμίχθηκε καθόλου στο ζήτημα της παραίτησης των στρατηγών από την ΕΛ.ΑΣ και οι ενέργειές του είναι απολύτως διαφανείς».

Αναφέρεται τέλος, ότι σύμφωνα με άλλες πηγές η αποχώρηση των κ.κ. Δικόπουλου και Κασκάνη θεωρείται «συνέχεια» και μίας άλλης σύγκρουσης στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ, με προσπάθειες επικυριαρχίας μεταξύ αξιωματικών της, που έχουν εμπλοκή σε υποθέσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών και μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία, με άλλους αξιωματικούς που προέρχονται από επιτελικές θέσεις. Τέτοιου είδους «προστριβές» φέρεται να είχαν υπάρξει και με την προηγούμενη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο κ. Γιάννης Ραχωβίτσας.

Πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε